Vi är 11mars.se

Den fjärde november 2012 spelade GAIS sin senaste match i Allsvenskan. Förlust med 4-0 mot nästjumbon Örebro sammanfattade på något sätt säsongen väl. Superettan väntade runt hörnet och mycket skulle komma att bli annorlunda, på flera plan. Några månader tidigare hade den oberoende nyhetssidan 1894.se tackat för sig, och atleterna skulle komma att ta sig an landets näst högsta serie utan oberoende nyhetsrapportering från Patrik Persson, Tony Balogh, och Janne Palmén.

Den trettonde april 2014 vinner GAIS mot GIF Sundsvall på Gamla Ullevi med 1-0, men efterspelet kommer att handla om något annat. Efter en större bengalbränning, en ledsen flicka, och en artikel i Göteborgs-Posten nådde missnöjet mot stadens största sportredaktion i de grönsvarta leden nya höjder. De stora mediehusens rapportering (eller brist därav) kring klubben har varit ett populärt samtalsämne i GAIS-kretsar betydligt längre än så, och har förblivit så även under den åtta år långa sejouren i landets näst högsta serie.

2012 var senast GAIS spelade i Allsvenskan, och på många sätt var det även senast GAIS följdes av en oberoende nyhetssida som var respekterad av både supportrar, förening, medlemmar, och andra nyhetsmedier.

11mars.se har för avsikt att ändra på den saken. Projektet började så som många andra grönsvarta projekt har gjort, genom att ett par personer satt på en lokal, förtärde dryck och samtalade om föreningen i sitt hjärta. Ett samtal som till stor del handlade om bristen på nyhetsrapportering kring densamma.

För ett par månader sedan arrangerades GAIS-hjälpen utav Gårdakvarnen med hjälp av andra idéella krafter. Ett oerhört ambitiöst kreativt projekt som inte var något annat än en maktdemonstration av föreningens supportrar. Med GAIS-hjälpen färskt i minnet är det med stor glädje som 11mars.se kan presentera en grupp gaisare som tillsammans besitter professionell kompetens inom områden som journalistik, foto och film, kommunikation och ekonomi. Vi har följt föreningen i decennier, nu har vi siktet inställt på ett nytt ambitiöst åtagande. Gänget som skall göra det, och se till att 11mars.se är den nyhetssida som GAIS och dess supportrar förtjänar, är som följer:

Redaktion:
Linus Annlöv
Oscar Pettersson

Foto och media:
Mattias Järelöv
Line Skaugrud Landevik

Administration och webb-hantering:
Lisa Bogelius
Fredric Johansson
Datapata

Skribenter:
Linus Ahlgren
Axel Fälth
Josef Gullholm
Martin Hjalmarsson
Joel Kellgren
David Landerin
Victor Westlund

Målet är simpelt – att verka för föreningens bästa genom att på ett seriöst sätt rapportera om nyheter och skapa innehåll för alla gaisare (och nyfikna öisare) att ta del av, naturligtvis helt gratis. Kring en förening av GAIS dignitet bör det alltid finnas olika typer av media som lever upp till parollen stil, klass & tradition, och som är tillgängligt för alla. Det vill vi vara med och bidra till. Projektet drivs helt idéellt av en växande grupp personer som på olika sätt vill göra sitt för att öka intresset kring GAIS och underlätta samt göra det roligare för gaisare att följa sin förening. Vi hoppas att ni vill vara med oss under resans gång och ser fram emot er respons på vårt arbete.

13 thoughts

 1. Suveränt ! Lycka till ! Tiden med 1894.se var en höjdpunkt under 2000-talet. Att nu få en nystart på GAIS medier lovar gott med sikte mot Allsvenskan under 2020-talet.

 2. Ska bli intressant att se hur nära ni kommer klubb , spelare och supportrar. Vilka ingångar ni väljer, vilka intervjuer, vilka reportage. Blir det bara text och bild eller kanske till och med lite rörliga bilder av och till.
  Grymt initiativ!
  Det ÄR underbart att vara GAIS:are

  ////Boggan

 3. Fantastiskt initiativ! Ska bli väldigt roligt att följa. 1894.se har varit saknad. Lycka till!

  /Per Almberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *