Sterner om chanserna mot MFF ”Vi ska ut och tro på det hela bunten”

2-0 seger mot HBK i cuppremiären efter drömmål och assist av nyförvärvet Daniel Sterner. Nu väntar en ännu tuffare utmaning mot svenska mästarna i omgång två.

– Om VSK kan slå dom så är det klart att GAIS kan gör samma sak, säger Daniel Sterner.

När Ricky Yarsuvat skadade sig i inledningen av försäsongen hamnade det stora ansvaret att göra mål på nyförvärvet Daniel Sterner. Efter en okej inledning med ett mål under träningsmatcherna visade han i cuppremiären att han minsann kan göra både mål och assist mot allsvenskt motstånd.

Efter cykelsparken som renderade i ett drömmål mot Halmstads BK så säger Sterner själv att han är ovan vid uppmärksamheten som följt.

– Jag är inte alls van, men det är kul. När man kommer underifrån som jag har gjort så har det inte varit så mycket intervjuer tidigare, så det är ovant. Men det är många sköna människor i och runt klubben så det känns bra.

Insatsen mot HBK uppmärksammades inte bara i GAIS-led utan märktes även av på hemmaplan.

– Det är många gamla bekanta som hör av sig igen, men man får njuta i typ 24 timmar. Sedan får man fokusera på nästa match igen.

– För mig har det alltid varit så, i alla fall sedan jag började ”satsa”. Att alltid fokusera på nästa grej, både efter mål men även efter missade frilägen. Det gäller att ladda om och ha fokus på rätt saker, det har varit viktigt för mig. Nu fick jag njuta i någon dag men sen var det bara att börja ladda igen.

Han säger också att stödet från tränare Stefan Jacobsson har varit bra för honom i inledningen på tiden i GAIS

– Jag minns att jag hade något felpass till Adnan när jag var felvänd, men Stefan är väldigt bra där med att ”våga göra fel för att göra rätt nästa gång”, så det känns bra.

GAIS är än så länge obesegrade under 2021 och spelet har under stunder sett väldigt lovande ut. Men vad gäller sitt eget spel tycker Sterner att det var först i cupmatchen som det började fungera bra.

– Det kändes som att det lossnade, jag fick visa upp vad jag är bra på, att komma rättvänd med bollen. Det har varit lite hackigt under delar av försäsongen med mycket byten i matcherna och för mig är det många nya spelare som man ska lära känna och lära sig spela med.

– Även fysiskt har det varit en utmaning, jag är väl inte helt van vid träningsmängden, så det var skönt att det lossnade.

Smäller en del på träningarna

Mot HBK mötte GAIS ett mittförsvar med erfarenhet från både Allsvenskan och spel i Europa, som dessutom bara släppte in 18 mål på 30 matcher i Superettan i fjol. Sterner säger dock att han börjat vänja sig vid den typen av tufft försvarsspel, mycket tack vare dom egna träningarna.

– Emin och Aiham, dom har extremt hög klass. Jag möter dom på träning varje dag. Det är ingen direkt skillnad att möta Halmstad, det smäller en del på våra egna träningar också.

– Det gäller som forward att försöka hitta en yta eller vinkel för att komma rättvänd, att försöka slippa dom fysiska duellerna men också kunna ta dom ifall det behövs.

Inför matchen mot HBK pratade Stefan Jacobsson om att man hade koll på vilket typ av spel man skulle möta och att de väntade sig att HBK skulle gå ut i ett högt tempo från start.

– Halmstad var bra, dom rullade runt och är säkert vana vid den höga pressen som vi försökte sätta. Vi kanske inte lyckades med det lika bra som i träningsmatcherna men vi köpte det. Vi fick backa hem och ”vagga” istället, gå på kontring och det gjorde vi bra, säger Sterner.

– Dom är många där framme och sätter press i Halmstad. Men våra backar är bra på att spela fram den, försöka hitta Åberg eller Adnan, även den långa bollen från Emin. Vi har väldigt bra defensiva pjäser som vågar ta bollen framåt.

Segern mot HBK var viktigt enligt Sterner, inte bara de tre poängen men även mentalt.

– Vi har kanske inte jättemånga skott på mål men vi sätter våra lägen och håller nollan. Det ger en boost i vardagen. Vi är på gång, vi vinner mot ett allsvenskt gäng och det ger självförtroende.

Revanschsuget Malmö FF

På måndag väntar svenska mästarna Malmö FF på hemmaplan, ett MFF som lite överraskande förlorade sin cuppremiär mot Västerås SK. Då båda de allsvenska lagen förlorade sin första match är gruppen nu helt öppen.

– Det ska bli en kul match att spela. De är säkert revanschsugna. Men vi måste försöka göra vår grej och vi spelare står bakom Stefan och Fidde i hur dom nu kommer vilja spela

– Vi kommer säkert få flytta en del och springa mycket, kriga i defensiven. Men vi har en chans, vi ska ut och tro på det hela bunten. Om VSK kan slå dom så är det klart att GAIS kan göra samma sak.

Text: Linus Annlöv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *