Adnan Maric: ”Vet att de är svenska mästare, men ändå…”

Gårdagens lagkapten och matchvinnare Adnan Maric efter cupvinsten mot svenska mästarna

Efter att uppvärmningen inför GAIS-Malmö igår var genomförd kunde man bevittna två Gunnilse-produkter stå och samtala med varandra. 43-årige Jeffrey Aubynn, assisterande tränare i Malmö, gav den 20 år yngre Adnan Maric en varm kram – de båda mittfältarna hann faktiskt spela ihop under en säsong, 2013. Alla gaisare kan dock känna sig lugna, konversationen handlade inte om något värvningsförsök av de svenska mästarna.

– Haha, nej! Vi har 2021 framför oss i Grönsvart, säger Maric till 11mars.se efter matchen.

Man hade i och för sig inte blivit så värst förvånad om det faktiskt var så att Aubynn försökte värva över sin gamle lagkamrat. Alla vet vilken klass Maric visat sedan han återvände till den finaste klubb som finns. Hans bästa matcher har kommit från en innermittfältsposition, men igår spelade han återigen nia från start – något han gjort en del under försäsongen.

– Det har varit några matcher nu när jag spelat nia. Det är tränaren som avgör det, sen är kanske inte mina kvaliteter som en renodlad nia på det sättet. Jag har lite mer mittfältarinstinkt i mig. Men om jag passar in i spelet och kan hjälpa laget så försöker jag göra det!

Maric stod själv för ett riktigt klassmål tidigt in i matchen, och en bit in i andra flyttades han ner till sin ”riktiga” innermittfältsposition. Där blev det mycket slit och bök i kampen för att nolla Malmö FF.

– Den var tuff fysiskt. Vi gav bort lite bollar och det var inte vår bästa match tekniskt. Men vi har den respekten för truppen. Vi får jobba lite extra på det, att försöka äga matchen lite mer. Jag vet att det är svenska mästare men ändå! Vi vill uppnå vår fotboll. 

Adnan har fått mycket beröm utifrån för den inställningen han verkar ha, döma av hans uttalanden i intervjuer. Det fick vi bevittna även igår: Undertecknad frågade lite skämtsamt vilket lag han helst skulle möta i det Europa League vi just nu stormar mot, men möttes istället av ett superseriöst svar av gårdagens lagkapten.

– Så långt har man inte tänkt…vi har Västerås kvar att möta. Vi får ta det därifrån, även om drömmarna kanske svävar iväg lite när man tänker på Europa League. Det är en match i taget som gäller.

–  Men det hade varit kul att få möta Arsenal!

Text: Victor Westlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *