Alexandersson inför gruppavgörandet ”Vi känner i truppen att vi är redo”

På lördag väntar en direkt avgörande match mellan GAIS och Västerås SK om vilka som tar sig vidare från grupp A i Svenska Cupen.

– Det ska bli riktigt roligt, vi känner i truppen att vi är riktigt redo, säger Viktor Alexandersson.

I måndags chockade GAIS med en 1-0 seger mot Malmö FF och skickade i och med det svenska mästarna ut ur cupspelet. Efter ett tidigt mål av Adnan Maric stängde GAIS igen butiken och krigade till sig en seger.

I matchen mot MFF gjorde också Viktor Alexandersson sin tävlingsdebut från start för GAIS. Nyförvärvet från Lindome tog en av tre centrala mittfältsroller.

– Att kunna utmana och spela vidare i den positionen på mittfältet, där trivs jag jättebra, säger Alexandersson.

– I Lindome spelade vi 3-4-3, och där hade jag en roll som ytterforward där jag droppade ner. Så det är en snarlik position jag spelat på nu men lite annorlunda.

”Bra för självförtroendet”

På förhand var det kanske inte så många som förväntade sig att GAIS skulle kunna plocka tre poäng mot svenska mästarna. Ett MFF som dessutom var revanschsuget efter förlusten mot Västerås i premiären.

– Visst fanns det lite nervositet inför matchen men jag tyckte att det släppte efter första bolltouchen. Men dom var ju väldigt duktiga och stängde ytor.

– Det var en riktigt go känsla verkligen, otroligt mäktigt. Man var riktigt taggad innan och att känna att man sen går därifrån med en vinst, det är bra för självförtroendet och bra för känslan i truppen.

I premiärmatchen mot HBK fick Alexandersson inleda matchen på bänken men mot MFF gav Stefan Jacobsson honom chansen från start. En möjlighet som han tog vara på då han var inblandad i mycket av det fina spel som GAIS stundtals visade upp, med flera öppnande passningar

– I början av matchen kändes det väldigt bra, vi vågade hålla i bollen och utmana. Sen så klart blev det ju lite annorlunda efter målet.

– Det märktes absolut dagen efter att man var sliten. Tempot var den största skillnaden, dom släppte aldrig på det. Dom körde på i 90 minuter i högt, högt tempo, inga svackor liksom.

Spelare sjuk i covid.

I samband med uppladdningen till den avgörande matchen mot Västerås konstaterades en spelare i truppen sjuk med covid-19. Det gjorde att övriga spelare och ledare fick göra snabbtester inför resan upp till Västmanland och att fredagens träning blev försenad. Alla provsvar på fredagen kom tillbaka negativt.

– Det blev lite stressigt, men jag tycker att det löste sig bra. Jag var aldrig orolig för att man var sjuk själv, jag kände mig helt frisk hela tiden.

Förutsättningarna inför avgörande matchen är tydliga, Västerås måste besegra GAIS för att grönsvart ska kunna missa avancemang. Något Alexandersson tror kommer märkas på matchbilden.

– Dom kommer säkert gå in matchen med högt tempo från början och vilja kontrollera matchen. Så det är bara att göra det vi är bra på.

Och vad är det just som ni varit så bra på i dom två första matcherna?
– Vi har haft ett riktigt bra försvarsspel i box, vi är strukturerade där. Vi är väldigt svåra att komma igenom. Sen tycker jag att vi är bra på att hitta farliga ytor när vi själva har bollen

– Men det ska bli riktigt roligt, vi känner i truppen att vi är redo. Vi har lite otur med sjukdomar men det känns bra ändå, avslutar Viktor Alexandersson

Text: Linus Annlöv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *