August Wängberg är GAIS nya kapten

Den 7:e december 2020 slog nyheten ned som en bomb i de grönsvarta leden. Calle Elfgren Nyström lämnar GAIS för att flytta hem till östkusten. En bra fotbollsspelare, och en ännu bättre kapten skulle behöva ersättas inför säsongen 2021. Nu är det klart vem som tar över kaptensbindeln.

GAIS (gais.se) meddelade under eftermiddagen att August Wängberg är lagets nya kapten. ”Det känns svinkul! Det är en stor ära och en fin utmärkelse. Jag har ju gjort några säsonger i klubben och det var en självklarhet att tacka ja när jag fick frågan.” säger August Wängberg till klubbens hemsida.

August Wängberg anslöt till klubben sommaren 2017 på ett kontrakt som sträckte sig över 2018. Sedan dess har han förlängt kontraktet två gånger, 2018 och senast i november 2019. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig över säsongen 2021, och även om det har talats om att det finns allsvenskt intresse för den löpstarka högerbacken är det ingen hemlighet att supportrarna hoppas få behålla honom i många år framöver. Nu får alltså publikfavoriten med den instoppade tröjan dra på sig kaptensbindeln i den vackraste av föreningar, och vem vet, kanske är det här den extra morot han behöver för att bli den grönsvarta tröjan trogen längre än bara ett år?

Text: Oscar Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *