Spelarbetyg: Degerfors-GAIS

Foto: Line Skaugrud Landevik

11mars.se ger sig nu på det traditionella åtagandet att betygsätta spelare efter en numerisk skala. En helt egen skala som inte kan likställas varken med den vanliga svenska skalan 1-5, men inte heller den i sydeuropa vanligare skalan om 1-10 med ett par ”mellansteg” som 5,5 inkilat mellan betygen 5-6. Vår skala sträcker sig från 1 till 10, där 10 är bäst, 4 är underkänt och 5 är godkänt. Betygssättare kommer att variera, och namnges längst ned i artikeln. Så med det förklarat, här är spelarbetygen från genrepet mot Degerfors:

Mathias Karlsson – 4 En tavla vid Degerfors andra mål som avgör matchen. I övrigt en solid insats med flera fina räddningar, men ett sådant misstag som målvakt väger tyvärr tungt.

August Wängberg – 7 Är i vanlig ordning dominant på sin kant. Bra både framåt och bakåt.

Aiham Ousuo – 3 Är direkt ansvarig för Degerfors första mål. Utöver det blandas och ges det från mittbackarna för dagen.

Emin Grozdanic – 4 Likt Ousuo en svajig insats där misstag blandas med brytningar och bra spel. Inte nära den höga nivå som visats tidigare under försäsongen.

Malkolm Moenza – 6 Även Moenza blandar och ger, men har flera fina aktioner under matchen och avslutar med en klassaktion som resulterar i mål. Innan det kom inte heller han upp i den nivån vi vet att han har i sig.

Nikola Ladan – 7 Gör sin bästa match i år, färre bolltapp än tidigare, de offensiva passningarna sitter oftare,  och han bidrar även lite i defensiven.

Adam Egnell – 4 Nyförvärvet blev ganska osynlig i sin första match från start. Har en bra bit kvar innan han kommer konkurrera om en startplats i det här laget när alla mittfältare är friska och skadefria.

Joackim Åberg – 7 Har gått från klarhet till klarhet under försäsongen, känns mer och mer given i en startelva i premiären. Kreativ i offensiven och tuff i defensiven.

Viktor Alexandersson – 6 Var ganska osynlig som ytter i första halvlek, men spelade upp sig ordentligt när han tog steget in på innermittfältet efter halvtid.

Adnan Maric – 6 Gör återigen ett bra jobb som central anfallare. Är en uppspelspunkt som är stark nog att hålla undan försvarare och fördelar oftast bollen bra. Men det är fortfarande tydligt att det inte är hans bästa position.

Johan Andersson – 5 Rivig och löpvillig men saknar fortfarande slutprodukt. Tog flera bra löpningar i djupled och fick flera gånger bollen, men det resulterade sällan i något riktigt farligt.

Michael Kargbo – 7 Oerhört piggt inhopp av nyförvärvet från Värnamo. Utmanar och tar sig förbi sin back flera gånger, sliter i defensiven, och toppar insatsen med en fin assist. GAIS bästa offensiva spelare idag.


Niclas Andersen, Julius Johansson, Nuha Jatta, och Daniel Hultqvist spelade för kort tid för att betygsättas.

Betygssättare: Oscar Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *