Detta hände för tio år sedan..

Som om det inte vore nog med att en jävla pess-pandemi satte stopp för publik på läktarna, så verkade det även som att ens fotoappar var extra angelägna att langa gamla bilder från tidigare säsonger för att påminna en om hur mycket livet och situationen suger. Inte blev det bättre för min del när jag insåg att Google gillar bilder som fyller jämnt, och därmed kommer bombardera mig med minnen från 2011. Kombon fylla 18, en övertro på mobilkameran på första generationens Galaxy samt en nyinköpt digitalkamera (ja barn, man hade det då) innebär även att det finns extra mycket bilder från Året det gällde. Kul kan man tycka, om det inte vore för att varje enskild bild framkallar samma känsloresa som för en änkling som hittar ett halvt pappersark. Eller saudade för den delen, för den som kan sin portugisiska.

Som den (halv)goda och givmilda människa jag är så tänkte jag dela med mig av dessa bilder och mina mer eller mindre suddiga minnen kring dem. Mycket borde vara rätt, lite kan vara fel och en del är för vissa okänt, men med hjälp av Året det gällde: 2011 och Gårdakvarnens medlemstidning från samma år så hoppas jag att det mesta stämmer. 

31/3: Wanderson tas emot på Landvetter flygplats

Foto: Privat

Ett halvår in i sin sejour i saudiska Al Ahli meddelades Wanderson om att han inte skulle ingå i den trio av utländska spelare som laget fick ha. Kontraktet sade att Wanderson själv fick välja destination om det skulle bli snack om utlåning och det tog inte lång tid innan han hörde av sig till Papa Axén. Wanderson ville, och skulle, hem. Vägen hem till GAIS skulle dock inte bli helt enkel. Efter en tid av vad som verkade vara total tystnad, var Wanderson plötsligt på väg till Norge. Pilutta agenten Mörk. Pilutta norska Brann. Wanderson skulle inte sätta sin fot på ett flygplan förrän man ändrat slutdestinationen.

Samma dag väntade upptaktsträff på Gårdakvarnens nya hemvist Queens Head. Fredrik Lundgren skapade en tyst orolig stämning när han droppade One Direction som musiktips och Alexander Axén fick nya skor inför säsongen. Jag vill också minnas att Reuben Ayarnas reaktion på Axéns anmärkning om att han körde mot enkelriktat på Andra långgatan var “Who goves a fuck?” innan han brände vidare. 

Foto: Privat

Jag tror inte ens att det tog tio sekunder efter att nyheten droppades innan två bussar var bokade från Masthugget till Landvetter. Ca 200 gaisare anlände till flygplatsen för att möta upp Wanderson, som ju i sista sekunden fått sin flygbiljett ändrad. Det var fylla, det var sång och det var en sjuhelvetes glädje. Här peakade GAIS-hybrisen och även min egen jägerkonsumtion (kränger ens flygplatser någon annat?).

Foto: Privat
Foto: Privat

Några dagar senare var det dags för premiären. GK rullade nio bussar till Norrköping, men det gick sådär så vi skiter i den matchen..

Text: Studiokvinnan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *