Spelarbetyg: Falkenberg-GAIS

Foto: Mattias Järelöv

När vi nu landat, firandet lagt sig, och det snart är dags att blicka framåt mot nästa helgs hemmapremiär så tar vi först ned gårdagens vinst i Falkenberg med en betygssättning. En svår match att bedöma spelarna i, måste sägas. Spelet hackade ordentligt, i synnerhet i första halvlek, och Falkenberg var spelmässigt det bättre laget. Men hur kritisk kan man vara efter 3p på bortaplan mot en av favoriterna till att nå topp tre? Nåväl, här kommer oavsett ett försök. Dessutom lägger vi nu till spelarnas snittbetyg inom parantes efter deras betyg för matchen.

Mathias Karlsson – 6 (5) Står för flera fina räddningar och håller den nivå som vi nu vant oss vid att se från honom. Däremot är det någon slarvig utspark och farlig passning till trängda spelare för mycket för ett högre betyg. Lite mer disciplin och bättre beslutsfattande med bollen vid fötterna så kan Karlsson börja håva hem riktigt höga betyg framöver.

August Wängberg – 5 (6) En okej insats från vår nya kapten, men alla vet att han kan bättre. Ovanligt slarvig i offensiven och har flera onödiga bolltapp. Bör kunna dominera sin kant mer än så här även mot bra superettanlag.

Aiham Ousuo – 6 (4,5) Blandar och ger väldigt mycket. Slarviga och direkt farliga passningar vägs upp med en hel drös fina brytningar, vunna dueller, och bortnickade inlägg. Likt Karlsson behövs mer disciplin i passningsspelet.

Emin Grozdanic – 5 (4,5) Även Grozdanic lever farligt med ett par passningar och tveksamma beslut. Väger dock inte upp det lika mycket som sin mittbackskollega. Godkänt men här måste nivån höjas innan man blir straffade.

Malkolm Moenza – 4 (5) Kommer inte alls upp i nivå. För många bolltapp och för lite bidrag i offensiven för att vara godkänd. Har svårt att sätta lägre betyg i en backlinje som nollar Falkenberg på bortaplan, men Moenza måste höja sig om inte Niclas Andersen skall ta tillbaka den där startplatsen från honom snart.

Nikola Ladan – 3 (5) Tyvärr ett tydligt steg tillbaka jämfört med matchen mot Degerfors. Då var han en av matchens bästa spelare, men mot Falkenberg var det inte mycket som stämde. Deltog ihop med mittbackarna i flera farliga och onödiga bolltapp, framför allt i första halvlek. Spelar upp sig lite när Boris Lumbana kommer in och kan hjälpa honom att få lite mer tid på sig. Men även här är det nog frågan om hur länge Ladan kan behålla startplatsen med en Lumbana på bänken.

Joackim Åberg – 3 (5) Inte heller Åberg kommer upp i den nivån han visat upp under försäsongen. Marginellt mindre farligt slarv än Ladan, men nästan än mer osynlig i sin lite mer offensiva roll på mittfältet.

Adnan Maric – 5 (5,5) Klarar sig undan med ett godkänt betyg. Glimrar till och visar klass ibland, men för mycket slarv under första halvlek och skapar för lite i offensiven för att kunna knipa ett bättre betyg. Kan betydligt bättre.

Johan Andersson – 6 (5,5) Jobbar bra i defensiven och fortsätter ta sina djupledslöpningar i offensiven, men saknar fortfarande slutprodukt. Visar dock upp sin fina högerfot och gör en assist till målet, men behöver få ut mer av den varan i spelet. Klarar inte av att ta sig förbi sin back på egen hand, och inte lyckas inte heller kombinera sig fram med Wängberg särskilt väl. Borde kunna bli ett större hot framåt.

Daniel Sterner 7 (7) Dyker upp på rätt plats på Anderssons frispark och gör inga misstag när Falkenberg slutar spela försvarsspel för stunden. Glänser inte i övrigt, men gör jobbet i presspelet och nickar hem tre poäng i premiären. Ibland behövs det inte mer än så, i synnerhet inte av en måltjuv.

Julius Lindberg 5 (5) Försöker gott i offensiven, men när spelet hackar för hela laget klarar han inte av att skapa något på egen hand. Falkenberg är tuffa och GAIS offensiva pjäser har svårt att trycka ner dem och få dem att svaja till. Lindberg behöver kunna höja sig tillsammans med sina offensiva kamrater för att den här våren skall bli roligare än förra årets.

Inbytta:

Boris Lubamana – 6 (6) Nosar på en 7a. Kommer in med halvtimmen kvar och gör skillnad direkt. Bollvinsterna och fysiken i defensiven kombinerat med förmågan att hålla i bollen och låta GAIS andas ut lite i sitt egna spel gör slutet av matchen betydligt mer behagligt än det annars hade kunnat bli för grönsvart. Bör nog starta nästa match om han är frisk och kry.

Niclas Andersen 6 (6) Kommer också in och stärker upp laget något. Är tyngre i defensiven än Moenza och gör flera fina brytningar under matchens sista halvtimme. Aspirerar definitivt på en startplats även han.

Michael Kargbo och Viktor Alexandersson spelade för kort tid för att betygsättas.

Betygssättare: Oscar Pettersson

1 thought

  1. Ja, herre gud vad man kan se olika på spelarkritiken, håller inte alls med i många omdömen, tex Moenza som fick kliva in och rädda mittförsvaret ett antal gånger förtjänade ett högre betyg, tycker jag! Julius Lindberg tycker jag var bedrövlig, förtjänade ett sämre betyg o.s.v. men det är ju vad jag tycker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *