Spelarbetyg: AFC Eskilstuna – GAIS

En jämn och välspelad första halvlek där inget av lagen riktigt får något grepp om matchen. Både GAIS och AFC spelar sig fram till sista tredjedelen på ett bra sätt men det är enbart Kargbos läge från nära håll som är riktigt farligt. Känslan är att båda lagens starka defensiver tar ut respektives offensiv. Andra halvlek är betydligt mer slarvig från båda lag, men framförallt från GAIS sida och AFC tar över utan att komma till några riktigt heta lägen. Matchen avslutas relativt lugnt utan någon större anstormning från något av lagen vilket känns skönt och ovanligt som gaisare då bortamatcher på konstgräs brukar sluta med ett hemmalag som forcerar hårt i slutet av matchen.

GAIS har en väldigt stabil defensiv under hela matchen men det är något oroväckande att inte skapa något riktigt bra läge i öppet spel och det går inte att säga något annat än att 0-0 är ett rättvist slutresultat.

Mathias Karlsson – 6 (5,5)

Återigen en mycket stabil insats utan att behöva göra några storräddningar. Hanterar både passningsspelet och luftrummet bättre och bättre.

August Wängberg – 5 (6) 

Väldigt bra i defensiven som vanligt, släpper ingen över bron, men tyvärr en anonym insats framåt utan de karaktäristiska offensiva räderna.

Aiham Ousuo – 8 (5.75) 

En mycket bra match av Aiham där han och kollega Grozdanic kommer upp i samma höga nivå som under försäsongen. Överlägsen i luftspelet, brytsäker, samt bra på att ta med sig boll upp och även flera fina passningar.

Emin Grozdanic – 8 (6) 

Lika bra som Ousou och kompletterar honom med en otroligt fin vänsterfot som hittar rätt med svåra crossbollar och genomskärare i princip varje gång. Även robust i defensiven.

Malkolm Moenza – 5 (5,5) 

Likt Wängberg gör Malkolm en stabil försvarsinsats men är svag i offensiven. Lite mer aktiv än August men gör också fler misstag med flera farliga felpass.

Nikola Ladan – 5 (5,5) 

En godkänd insats men inte så mycket mer av Nikola. Bra försvarsspel och få misstag i passningsspelet men spelar väldigt enkelt och hittar knappt några passningar som skär genom AFC:s linjer.

Boris Lumbana – 6 (5,5) 

Kommer nästan alltid ned som en extra mittback i uppspelsfasen, antingen mellan mittbackarna eller till höger om Ousou. Försvarar backlinjen bra och är trygg med boll men har likt Ladan svårt med de längre passningarna.

Adam Egnell – 5 (4,67) 

Egnell gör sin andra match från start och är lite bättre än mot VSK men har fortfarande för mycket bolltapp och stannar upp spelet med för många touch. Tempot måste upp! Visar i denna matchen upp en finfin högerfot som gör att flera fasta situationer renderar i farligheter.

Michael Kargbo – 6 (7) 

Gör en svagare match än de två första, får inte bollen lika ofta men i första blir det ofta farligt när han får bollen och är då bland de bästa i GAIS. I andra försvinner han tyvärr helt.

Adnan Maric – 5 (5,25) 

Gör en bättre insats i targetspelet men det är fortfarande smärtsamt tydligt att Adnan inte alls är en anfallare. Vi hoppas verkligen att Sterner är redo för en startplats mot Öster så att vi kan få ned Adnan på mittfältet, det behövs på många sätt.

Julius Lindberg – 4 (5) 

Tyvärr en väldigt blek insats där Julius inte lyckas med något framåt men jobbar hårt i defensiven. Frågan är om Lindberg blir bänkad till förmån för Johan Andersson och Kargbo till nästa match?  

Daniel Sterner, Joackim Åberg och Niclas Andersen spelade för kort tid för att betygssättas.

Text: Josef Gullholm

1 thought

  1. Julius kamsle skuöle må bra av an bänkning likt calle fick ifjol för att sedan komma tillbaka bättre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *