Adam Egnell: ”Vi vet att vi har mer att ge”

Hittills obesegrade och en andraplats i tabellen. Men framåt har det trots det varit trögt för GAIS, endast två mål på tre matcher. På tisdag väntar en tidig seriefinal mot Öster. Då tror Adam Egnell att spelet framåt kan lossna.

– Offensivt vet vi att vi är skickliga. Där kan vi få ut mer och det tror jag vi kan få mot Öster, säger Egnell.

GAIS har avslutat sin träning i solen på Valborgsmässoafton. Förberedelserna har startat inför nästa veckas toppmöte mot Östers IF. En som var med och visade att han ville vara med från start på tisdag var Adam Egnell.

– Vi har haft en bra träningsvecka. Vi har haft två dagar ledigt tidigare i veckan, men det har sett bra ut på träning, bra kvalitet, säger Egnell

Mittfältaren och nyförvärvet från Sylvia har redan hunnit spela två matcher från start i Superettan med GAIS, trots att han skrev på för grönsvart bara någon vecka innan seriepremiären.

I de två första träningsmatcherna samt i säsongsinledningen mot Falkenberg blev det inhopp för mittfältaren, men när både Joakim Åberg och Viktor Alexandersson ådrog sig skador så fick Egnell chansen från start mot Västerås.

– Det har känts väldigt bra allting. Alla har tagit hand om mig jättebra, både spelare och ledare. Det har gjort det lätt att komma in i det.  Det har gjort att jag kunnat prestera på plan ganska snabbt.

– Sen tror jag att allt gått ganska snabbt ändå, att jag kommer komma in i det mer och mer hela tiden, säger Egnell om första tiden i klubben.

Han är en av flera spelare i årets GAIS som inför säsongen tagit steget upp från division-1 till Superettan. Ett steg som bland annat hans lagkamrat Daniel Sterner beskrivit som ganska tufft, inte minst fysiskt.

– Man känner att det är en nivå upp i allt, träning och match. Sen är det de där klassiska bitarna med tempot och att det är mer fysiskt. Men jag kom in i allt väldigt snabbt kände jag. Jag har kunnat visa på träningar att jag vill konkurrera, en vilja att fortsätta spela från start men göra det ännu bättre.

– Jag vill vara ännu mer delaktig i spelet. Vi har visserligen mött två bra lag, men det kommer komma matcher där det lossnar mer. Det är samma för hela laget, vi kommer förhoppningsvis ha ännu mer boll framöver, då tror jag att jag kommer få vara involverad ännu mer. Jag vet att det kommer, säger Egnell.

Han har spelat som en av de tre centrala spelarna på GAIS mittfält, en roll som han är bekväm med sedan sin tid i Sylvia.

– Det är ganska likt så som jag spelade förra året, det är ungefär samma roll. Det är en trygghet att mycket är likt. Sen är det nya lagkamrater nu men jag börjar hitta dom mer och mer, vi bygger upp en kemi. Det går i rätt riktning.

”Vi vet att vi har mer att ge”

Senaste matchen mot AFC Eskilstuna blev en chansfattig drabbning. Kanske inte helt överraskande med tanke på att både GAIS och AFC hållit nollan i sina två första matcher.

– Det var en ganska tajt match. Det svängde ganska mycket i första halvlek. Sen i andra halvlek fick vi ha lite mer boll och lite längre anfall. Vi kunde lika gärna vunnit matchen som förlorat den. En poäng blev ganska rättvist, säger Egnell om matchen mot AFC.

På tisdag ställs GAIS mot serieledarna Öster, som precis som GAIS tagit sju poäng på de tre inledande matcherna.

– Det är kul att vi möter ett till förmodat topplag. Det blir en tuff match men vi vill bygga vidare på det som har varit bra de första matcherna. Vi vet att vi har mer att ge i anfallet. Försvaret har varit riktigt bra de första matcherna.

– Offensivt vet vi att vi är skickliga. Där kan vi få ut mer och det tror jag vi kan få mot Öster, säger Egnell.

Vilka är nycklarna för att ni ska få i gång anfallsspelet mot Öster?

– Vi har varit medvetna om att vi mött lag som vill dra ner på tempot, framför allt Falkenberg och VSK. Men vi vill höja vårt bolltempo mer, ha mer tålamod i anfallsspelet och behålla bollen ännu längre på offensiv planhalva. Vi har många skickliga spelare där framme men det gäller att vi får fram bollen dit. Det är så vi skapar målchanser.

Under fredagen öppnade regeringen upp för att släppa in publik på fotbollsmatcher igen. Om allt går som det ska kan 500 personer få komma in på matcherna med start 17 maj.

– Jag läste det förut. Det är verkligen något man längtat efter. Vi får hoppas att dom släpper på mer och mer. Det kommer vara en boost för oss i laget i så fall. Det har fansen självklart väntat länge på också. Det ska bli jättekul, avslutar Adam Egnell.

Text: Linus Annlöv

1 thought

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *