Daniel Sterner om frånvaron ”En jävla pisskada”

En häl som krånglat har hållit Daniel Sterner borta från spel i nästan en månad. Men mot Trelleborg är anfallaren tillbaka i truppen och redo för spel.

– Jag är redo. Vill Stefan att jag spelar 90 minuter så kommer jag göra allt jag kan för att orka det, säger Daniel Sterner.

Det var under en träning på Valhalla IP:s plastgräs efter premiären mot Falkenbergs FF som olyckan var framme. Daniel Sterner sköt ett skott och landade med hela sin tyngd på hälen.

– Jag punkterade min häl kan man säga. Sen har det handlat om att det ska läka samtidigt som man måste fortsätta gå på den. Om man bara vilar och låter det läka kan det flera månader, säger anfallaren när 11mars.se pratar med honom efter lagets träning på måndagen.

– Vi har försökt hitta en kombination mellan träning och vila men jag har fått bakslag det har varit kämpigt, inte kul alls.

Bortsett från ett kort inhopp har den skadade hälen hållit strikern utanför matchtruppen i över en månad. En period som han beskriver som tuff.

– Jag har väl egentligen aldrig haft en mental svacka tidigare, så detta var väl första gången. Även om det är bra folk kring GAIS som hjälpt mig så när man varit ensam med sina egna tankar så har det varit jobbigt. Jag är inte härifrån, har inte min familj eller mina vänner här utan det är bara fotbollen som gäller.

Situationen blev heller inte enklare av skadetiden förlängdes på grund av flera bakslag.

– Det har varit en jälva pisskada, som man drar upp hela tiden,

– Det har varit en av de jobbigaste sakerna, att det hela tiden blir fler veckor. Man går ut på träning och har ont bara av att gå men så ska man ut och springa. Men man vill så gärna, när man fick en så bra start vill man bara visa mer.

Efter att Daniel Sterner saknades i matchtruppen mot Västerås i andra omgången var han tillbaka och gjorde ett kort inhopp mot AFC veckan efter, trots att han hade smärtor i hälen. Något som han kanske ångrar nu.

– Det var väl en liten risk vi tog där, ledarna och fysio och jag. Det var väl inte det smartaste draget kanske. Jag hade väldigt ont och fick ännu ondare av att spela. Jag hade inte ens tränat och vi bara tejpade ihop det och körde.

Inför matchen mot Trelleborgs FF på tisdagen är det dock gladare besked. Sterner har kunnat träna med laget och är redo för en comeback.

– Den här veckan har det gått väldigt bra. Jag har haft stora problem med att kunna löpa innan men denna veckan är jag i full träning igen.

Matchformen beskriver Sterner som okej, trots att han inte kunnat träna för fullt senaste veckorna.

– Det är klart att jag inte kunnat träna fulla pass, det har mer blivit 45 minuters träningar och intervallträning. Flåset finns men när det kommer till match är det alltid en liten annan sak. Jag spelade mycket under försäsongen men när seriestarten kom så kände man sig ändå pigg, så jag tror det kommer gå snabbt tills att man kommer in i det igen.

GAIS kommer med en tuff förlust i bagaget till mötet med TFF, en förlust som var den första i serien under 2021.

– Det var väl en lite sämre prestation mot Värnamo men vi har ändå chanser att få med oss både ett kryss och kanske till och med en seger. Det är tillfälligheter vi missar mot Värnamo som vi sätter mot Öster, säger Sterner.

– Det kändes tufft dagen efter, det gör det alltid. Vi har många vinnarskallar i laget. Men det är bara att jobba vidare. Samtliga i laget har varit proffsiga och hanterat förlusten bra. Det viktigaste är inte vad som hände mot Värnamo utan vad vi gör efter det. Bara konstatera att vi inte var tillräckligt bra och jobba mot nästa match.

Man möter ett topptippat Trelleborg, som plockat sju poäng på sina inledande matcher.

– Jag har fått höra att dom har två bjässar där bak, det är det jag vet. Sen vet vi även hur de vill spela och vilka ytor vi vill hitta. De har kanske inte börjat så bra som de själva trodde men det är ändå ett bra motstånd vi möter.

På frågan om han själv är med på tisdag svarar han att han är uttagen i matchtruppen och att han vill vara med och bidra.

– Jag är redo. Vill Stefan att jag spelar 90 minuter så kommer jag göra allt jag kan för att orka det. Sedan beror det på hur mycket vi vill ta risker, men jag har sagt att det är grönt.

Text: Linus Annlöv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *