Spelarbetyg GAIS-Helsingborg

En match som dels präglas av ett tidigt ledningsmål för bortalaget, dels av en tidig utvisning för hemmalaget. Det till trots en förvånansvärt jämn match även tio mot elva, där Helsingborg kontrollerar matchen utan att imponera. Det är fortfarande tydligt att flera startspelare inte är i någon toppform, och annars ganska givna Karlsson, Wängberg och Lumbana behöver hitta tillbaka till sina tidigare nivåer för att vända lagets negativa trend. Positivt är dock att Åberg går in på mittfältet igen och fortsätter hålla konkurrensen hög om de tre platserna på mitten.

Mathias Karlsson 4 (4,88)

Tveksamt ingripande vid målet, även om det inte är en supertavla. Utöver det en riktigt usel utspark i första halvlek som var på väg att bli riktigt farligt. Hade annars egentligen inte jättemycket att göra när Helsingborg försvarade sin ledning. Kan bättre.


August Wängberg 4 (5,5)

För många bolltapp och bidrar för lite i offensiven. Behöver öka skärpan och spela enklare ibland. Samarbetet med Kargbo fortfarande svagt.


Aiham Ousou 6 (5,5)

Gör en okej insats och har ett par fina resoluta ingripanden i defensiven. Men slarvar fortfarande för mycket med bollen och tappar den allt för ofta. 


Emin Grozdanic 6 (6)

Håller en riktigt bra nivå nu. Gör det för det mesta bra i defensiven, även om han blir rundad för enkelt vid 1-0. Men utöver defensiven visar han upp riktigt fin bollbehandling, samt uppspel och crossbollar som håller hög, hög klass.


Niclas Andersén 5 (5,25)

Ännu en gedigen insats, även om han inte glänste på något anmärkningsvärt sätt. Men kommer in och är just nu bättre än supergivna Wängberg på andra kanten. Kombinerar fint med Moenza i offensiven någon gång och visar ännu en gång att han blivit smartare och utvecklat spelsinnet under sina år i klubben.


Nikola Ladan 5 (5,75)

Blandar och ger, och spelar med en högre svårighetsgrad än han brukar göra utan Boris bredvid sig. I en lite mer framflyttad roll blir det fler riktigt vassa offensiva passningar, men också fler bortslagna. Gör det bra men har mer att ge och kan höja skärpan ytterligare. Kanske har Stefan Jacobsson hittat sitt föredragna mittfält nu och de tre kan spela ihop sig ytterligare.


Boris Lumbana 5 (5,66)

Gör en okej match, men kommer inte upp i den nivå som numera förväntas av honom. Ett par onödiga bolltapp blandas dock med det sedvanliga lugnet och försvarandet av bollen i uppspelsfasen.


Joackim Åberg 6 (5,4)

Bäst av mittfältarna, i synnerhet i första halvlek. Får en ganska fri roll som den mest offensiva av de tre, men tenderar att hålla sig lite mer åt vänster medan Ladan glider åt höger. Tillsammans med Moenza, Andersen och Maric skapar de uppenbara problem för Helsingborgs försvar, och samarbetet var i ärlighetens namn värt ett mål fram tills utvisningen faller.


Malkolm Moenza 3 (5,38)

Blir tyvärr den som avgör matchen med facit i hand. Oförsvarligt att tappa humöret i det läget, och även om det inte nödvändigtvis blir utvisning tio gånger av tio (eller varsin utvisning till de båda inblandade spelarna) så är det svårt att ifrågasätta domslutet. Synd, för han var en av planens bästa spelare fram till utvisingen, och har gått från klarhet till klarhet på en position han varit väldigt tydligt med inte är hans favorit.


Adnan Maric 6 (5,5)

Fortsätter göra det bra som anfallare, och hotar Helsingborg emellanåt matchen igenom, även när GAIS spelar med en man mindre. 


Michael Kargbo 4 (5,83)

Får det inte att stämma den här gången heller. Spelar fortfarande för svårt och släpper oftast bollen alldeles för sent. Behöver slipas ordentligt om det ska bli någon diamant av det här råämnet, för potentialen finns. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *