Spelarbetyg: Norrby-GAIS

I lördagens ställningskrig i Borås visade GAIS återigen att man kan vara solida defensivt, och lyckades dessutom få hål på ett lågt stående Norrby. Tvåmålsledningen som ordnades av August Wängberg och Daniel Sterner försvarades sedan tämligen bekvämt, och Norrbys forcering i slutet av matchen kändes för det mesta ganska uddlös. Den efterlängtade rotationen med Daniel Sterner in i anfallet och Adnan Maric som flyttas ned på mittfältet gav resultat, och det känns som att GAIS mer och mer börjar närma sig en någorlunda fast startelva.

Mathias Karlsson 5 (4,88)
Var först och fingrade på en fyra här, men känns knepigt att underkänna en målvakt som håller nollan. Men Karlssons svaga form fortsätter tyvärr, och han har flera tveksamma ingripanden även den här matchen. Behöver hitta tryggheten i luften som han verkade ha hittat i början av säsongen.

August Wängberg 7 (5,66)
Skjuta bollen hårt i mål har alltid varit ett framgångsrikt koncept och kaptenen gör det föredömligt. Höjer sin nivå även bortsett från målet, förhoppningsvis är formsvackan över nu.

Aiham Ousou 6 (5,55)
Även mittbacksparet skall så klart ha beröm efter en hållen nolla. Ousou är som vanligt stark i duellerna, och slarvar lite mindre än tidigare matcher. Välförtjänt landslagsuppdrag som väntar.

Emin Grozdanic 6 (6)
Fortsätter visa att han har blivit en riktigt stabil mittback i Superettan över en vinter. När inlånade Ousuo skall iväg med landslaget och dessutom ryktas bort från BK Häcken är det skönt att Grozdanic kontrakterades såpass länge som han gjorde, även om det var lite förvånande när nyheten kom förra året.

Niclas Andersen 6 (5,4)
Med Malkolm Moenza avstängd är platsen till vänster i backlinjen givetvis Andersens. Känns inte det minsta oroligt att Malkolm är borta ett tag, för det är inget snack om att Andersen klarar den här nivån utmärkt. Är lite trubbigare än Moenza i offensiven, men bakåt är det stängt.

Nikola Ladan 6 (5,77)
När Adnan Maric till slut tog plats på mittfältet igen blev det plötsligt en plats mindre för Ladan, Lumbana, Åberg, och Egnell att konkurrera om. Ladan får den ena platsen och visar varför. Är dessutom en spelare som nog trivs rätt bra i ett lag som dels kontrollerar spelet (vilket så klart delvis är hans förtjänst) och som leder större delen av matchen.

Boris Lumbana 6 (5,71)
Har varit lite ojämn i säsongsinledningen men gör det riktigt bra mot Norrby. Den nygamla mittfältstrion verkar trivas tillsammans och är välbalanserade. Skulle vara förvånande om någon av dem petas mot Landskrona.

Adnan Maric 6 (5,55)
Som sagt, tillbaka på mitten och det behövdes inte direkt någon startsträcka för honom att hitta rätt på den här positionen. Dikterar villkoren och gör ett gott jobb både bakåt och framåt. Kan han få stanna här resten av året så är känslan att det finns riktigt spännande nivåer att få ut av honom.

Johan Andersson (5,75)
Fin assist till 1-0 och slår hörnan till 2-0, mycket mer går inte att begära. Varierar dock lite i kvaliteten på de fasta situationerna som han får ta ansvar för när Egnell och Åberg saknades i elvan. Men hittar mer rätt i spelet än tidigare matcher, och nog ser det även ut som att Wängberg höjer sig lite med Andersson framför sig.

Daniel Sterner 6 (6,5)
Äntligen tillbaka från start efter hälproblemen. Mål direkt, och även om en del diffusa resultatappar, statistikhemsidor och annat kanske hävdar att det är ett självmål så är det tydligt att det här laget mår bra av att ha Sterner i spel. Ser visserligen lite kantig ut i offensivt straffområde ibland, men det här var ändå en insats som lovar gott.

Michael Kargbo 4 (5,57)
Testades till vänster i anfallet den här gången, och känslan är att det här var sista chansen från start på ett tag för Kargbo. Har fortfarande problem med beslutsfattandet och att släppa bollen till rätt adress vid rätt tillfälle. När dessutom Andersson gör en fin insats till höger och en hungrig Lindberg som såg pigg ut mot Helsingborg sitter på bänken, då är det svårt att argumentera för att Kargbo skall starta just nu.

Julius Lindberg, Adam Egnell, Daniel Hultqvist, och Joackim Åberg spelade för kort tid för stt betygssättas.

Text: Oscar Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *