Spelarbetyg: Jönköping Södra IF-GAIS

Efter en omgångs frånvaro på grund av upptagna betygssättare är nu spelarbetygen tillbaka. GAIS åkte till Småland för en ganska krampaktig tillställning mot Jönköping Södra IF. Efter några fina inledande minuter från GAIS så jobbade sig Jönköping snabbt in i matchen och tog över taktpinnen något. Även om lagen därefter utkämpade en relativt jämn match fram till andra halvleks tilläggsminuter då hemmalaget skapade flera vassa målchanser så var det Jönköping som efter ett bolltapp från atleterna till slut kunde göra 1-0 och få ett resultat att spela på den sista halvtimmen. GAIS såg för det mesta stabila ut i defensiven men hade fortsatt svårt att skapa tillräckligt många och farliga chanser framåt.

Mathias Karlsson 6 (5)

Efter ett par matcher med för många misstag så gör han återigen en stabilare match. Gör flera fina räddningar på bra lägen. Är däremot lite sen på att komma ut på ett par bollar som Jönköping slår in i straffområdet vilket med lite otur hade kunnat resultera i farligare lägen än vad det gjorde. Chanslös på målet.

August Wängberg 6 (5,72)

Kaptenens form har förbättrats lite, och även om han inte står för en sådan där bländande insats som vi vet att han kan så gör han det bra. Hotar i offensiven flera gånger och stänger igen bakåt.

Daniel Hultqvist 7 (6,5)

Gör det riktigt bra i Aiham Ousous frånvaro. Solid i försvarsspelet och sätter upp en del fina skärande passningar framåt i planen, även om några av dem inte hittar fram till rätt spelare. En av få klara ljusglimtar i GAIS den senaste tiden.

Emin Grozdanic 7 (6,18)

Är precis som sin mittbackskollega för dagen stabil bakåt och fortsätter visa upp sin fina fot för att hjälpa till med det offensiva spelet bakifrån. Varken han eller Hultqvist bör lastas för Jönköpings mål.

Malkolm Moenza 6 (5,44)

Tillbaka i elvan och bevisar att han fortfarande gör väldigt mycket nytta för laget. Bidrar med mycket i det offensiva spelet, den här gången med Egnell som ytteranfallare framför sig.

Boris Lumbana 4 (5,55)

Kommer inte upp i nivå alls. Slår bort många passningar och har flera onödiga bolltapp, i synnerhet i första halvlek. Är fortfarande stark i defensiven men behöver hitta tillbaka till lugnet i spelet.

Nikola Ladan 4 (5,45)

Är delaktig i bolltappet innan Jönköpings mål. Även om Åbergs dåliga passning är det största problemet i den situationen så bör Ladan kunna göra det bättre och få undan bollen. Har i övrigt rätt stora problem att vara kreativ ihop med sina mittfältskollegor som stundtals nästan turas om att vara osynliga.

Joackim Åberg 4 (5,17)

Slår en usel passning i ett farligt läge till Ladan som till slut leder till att hemmalaget kan göra 1-0. Har svårt att skapa något i offensiven även han, och det är tydligt att GAIS har stora problem med sitt mittfält just nu.

Adam Egnell 5 (4,83)

Tar återigen plats ute på kanten och gör en godkänd insats som snuddar vid ett högre betyg. Men blir även han lite osynlig i andra halvlek och känslan är nog att han föredrar att spela i en central position snarare än att utmana från kanten.

Daniel Sterner 4 (5,5)

Får inte jättemycket att jobba med, men när bollarna kommer in i straffområdet lyckas han sällan snappa upp dom för att komma till några farliga lägen.

Adnan Maric 5 (5,45)

Kommer inte alls till sin rätt ute på kanten. Kan inte utnyttja sin fysik och sin spelförståelse alls lika mycket som på mittfältet och även om han har en nick i ribban så har han likt resten av laget svårt med det offensiva spelet.

Michael Kargbo, Niclas Andersen, Julius Lindberg, Harun Ibrahim, och Johan Andersson spelade för lite för att betygsättas.

Text: Oscar Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *