Spelarbetyg: GAIS-Brage

Det blev ännu en besvikelse i den första matchen efter uppehållet. En match där GAIS har ganska mycket boll, men skapar inte tillräckligt med farliga chanser och har marginalerna emot sig när chanserna väl kommer. Ett par individuella misstag resulterar dessutom i två insläppta mål och förlusten är ett faktum.

Mathias Karlsson 5 (5)

Ännu en insats som inte direkt ingjuter mer förtroende. Tappar bollen flera gånger och ser inte särskilt stabil ut. Men kan ändå inte lastas för något av målen, för även om han kanske kunde ha kommit ut och plockat hörnan som ledde till 2-0 så är det ändå gränsfall. Klarar sig precis undan med godkänt.

August Wängberg 5 (5,66)

En okej prestation från lagkaptenen, men inte mycket mer än så. Bra defensivt och tar sig framåt fint på sin kant ett par gånger. Behöver bidra mer i offensiven för att få ett högre betyg.

Boris Lumbana 3 (5,3)

Tar något förvånande plats i backlinjen igen i Aiham Ousuos frånvaro, och det blev ingen rolig kväll för Lumbana. Orsakar straff redan efter tio minuter, och är illa ute någon mer gång där han är för långsam. Hör helt klart hemma på mittfältet, och platsen bredvid Grozdanic borde tillhöra Daniel Hultqvist snarare än Lumbana.

Emin Grozdanic 6 (6,16)

Gör en gedigen insats bakåt, och är som vanligt bekväm med bollen och står för fina uppspel. Kan inte lastas för något utav målen, och utöver någon enstaka sen tackling gör han inte många fel idag heller.

Niclas Andersen 5 (5,33)

Gör likt Wängberg en helt okej match på sin kant. Är för det mesta stark och smart i defensiven, men klarar inte riktigt av att bidra med så mycket framåt som han annars brukar kunna göra.

Nikola Ladan 6 (5,5)

En svag sexa. Styr spelet från sin sittande mittfältsplats fint, och baserat på vad tränare och medspelare tidigare sagt om honom så skall han även ha en del beröm för att presspelet flera gånger fungerar bra. Men kan ännu mer och skapar sällan något riktigt farligt i offensiven, även om det primärt är Åbergs och Egnells ansvar i den här startelvan.

Joackim Åberg 6 (5,28)

Kombinerar fint med Ladan på mittfältet och är ofta delaktig när GAIS tar sig framåt i planen. Skapar en del halvchanser och får in flera bollar i boxen. Är tyvärr ofarlig de gånger han själv tar sig in i offensivt straffområde.

Adam Egnell 3 (4,57)

Är mer eller mindre helt osynlig matchen igenom. Får dessutom ta på sig en del av ansvaret för det första målet. Det är för hög konkurrens på mittfältet för att Egnell skall få fortsätta starta just nu.

Johan Andersson 4 (5,16)

Springer i vanlig ordning mycket, och tar sig förbi sin försvarare någon gång, men skapar alldeles för lite. När inte heller inläggen håller den höga klass de annars brukar göra från Andersson så är det helt enkelt inte tillräckligt bra.

Daniel Sterner 4 (5,2)

Är inblandad i en del farligheter, men de riktigt vassa chanserna är rätt få, och när han får läget lyckas han inte förvalta det. Inte heller bollarna som skickas in i Brages straffområde eller någon av de fasta situationerna blir farliga särskilt ofta.

Jonas Lindberg 4 (4)

Ser egentligen rätt bra ut i spelet, i synnerhet med den långa frånvaron från fotbollen. Har två riktigt farliga avslut, varav den ena träffar insidan stolpen. Kan bli viktig för offensiven framöver. Men det tafatta och ointresserade agerandet vid 2-0 gör att han inte kan bli godkänd. Får inte se ut så på den här nivån.

Inhoppare:

Simon Alexandersson 4 (4)

Har ett jätteläge efter att Julius Lindberg frispelar honom i närheten av straffpunkten, men lyckas inte förvalta det. Gör ingen katastrofal match, men blir lite för osynlig för att bli godkänd i sin första match för klubben.

Malkolm Moenza 5 (5,4)

Kommer in med dryga halvtimmen kvar och är helt okej, men sticker inte ut i någon bemärkelse. Mindre inblandad i offensiven än vi är vana att se honom.

Julius Lindberg 5 (5,33)

Fint förarbete när han spelar fram till Alexanderssons jätteläge, som leder till den andra Lindbergs stolpträff. Har i vanlig ordning flera goda intentioner och lyfter offensiven när han kommer in.

Daniel Hultqvist och Adnan Maric spelade för kort tid för att betygsättas.

Text: Oscar Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *