Oliver Schoultz om GAIS-hjälpen: ”Vi vill sprida den grönsvarta meningen och idén”

Den 26:e september går den andra upplagan av GAIS-hjälpen av stapeln. Efter förra årets underhållnings- och ekonomiska succé är förväntningarna höga. 11mars.se har intervjuat Oliver Schoultz, ordförande i Gårdakvarnen, som berättar om känslan inför söndag.

Hur känns det?

– Det känns positivt inför söndag. Vi har erfarenhet från förra året och schemat är smalare, tidsmässigt och i omfång. Det gör det mindre rörigt och kvalitén blir bättre. Det ska bli kul att få dit lite spelare, bland annat Adam Egnell som ska kommentera Boris Lumbanas musikframträdande 16:30. Han var förresten “klar” innan han var tillfrågad. Vi råkade lägga ut bilden, men glömt fråga honom! Som tur var svarade han snabbt efteråt och ville ställa upp.

Med fjolårets GAIS-hjälpen i bagaget säger Oliver att förberedelserna har varit viktiga och att speciellt en person är extra viktig: – Mattias Järelöv är den enda som har koll på det tekniska, han är vital. 

Upplägget må vara samma, men gästerna är nästan alla nya. – Det finns någon enstaka som är med i år igen, Mattias Björkas kommer vara med på ett hörn till exempel. Det kommer vara lite färre gäster och musikframträdanden än förra året. Kvaliteten kommer däremot vara högre. 

Den gästen som Oliver ser mest fram emot är Alexander Axén. – Solklart! Det är nog det största, även om man jämför med förra året, någonsin. Min supporterresa började som 12-13-åring, med Axén som tränare. Det är enormt att ha med honom i studion.

Någon skulle kanske fråga varför man ska kolla på GAIS-hjälpen. Vad ger du för anledningar till dem?

 – För det första visar det på den grönsvarta innovativiteten. Men sen är det jättebra underhållning med intervjuer, liveframträdanden och allmänt tjöt om GAIS. Det är ju det man dras till! Det enda som är bättre är att se GAIS vinna en match. 

I år finns det ett tydligt mål som inte uppnåddes förra året; en miljon kronor. – Men förutom det ekonomiska målet finns det ett tydligt kulturellt mål: – Vi vill sprida den grönsvarta meningen och idén och visa det på ett kollektivt fint och kulturmässigt sätt. 

Pengarna dras in genom låtönskningar och auktioner på Tradera. Oliver vill slå ett extra slag för hänglåset och det medföljande brevet från hösten 2019. – En Gaisare från Stockholm budade hem den för 5000 kr förra året och leder just nu budgivningen. Det var nära på att den försvann när den skulle överlämnas till oss. Det slutade med att personen som lämnade den till oss gömde hänglås och lapp i en Webergrill vid Oceanen. Han var rätt nojig den natten… 

Avslutningsvis, om du fick välja en låt som skulle spelas på GAIS-hjälpen i år. Vilken hade du valt?

– Jag hade velat se Boris Lumbana sjunga “When we were winning” med Broder Daniel. 

GAIS-hjälpen går av stapeln den 26:e september klockan 13:00. 

Text: Vincent Siekkinen Franzén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *