Elis Järnepalm: Upplev derbyt på plats!

Då var det dags igen. Förberedelserna är gjorda, truppen är presenterad, och anspänningsnivån är på topp. Mindre än ett dygn kvar tills grönsvart skall ta sig an årets hemmaderby och skipa rättvisa i staden. Mindre än ett dygn kvar tills gaisare tar plats på Preppens, och läktarna för första gången sedan 2019 fylls till bredden. Vi ställde ett par frågor till Elis Järnepalm från GAIS Tifo för att kolla läget inför morgondagen.

Först och främst, hur känns det för egen del inför matchen imorgon? Första matchen på länge helt utan restriktioner, derby, och en ståplatsläktare som börjar närma sig slutsålt.

Jag tycker det känns väldigt bra inför derbyt, spelarna verkar vara väldigt taggade utåt sett och det glädjer mig verkligen. Jag både tror och hoppas att det kommer synas på plan imorgon! Att ståplats dessutom verkar bli utsålt gör att det pirrar ordentligt i kroppen!

En speciell match som sagt, hur länge har GAIS Tifo förberett sig för den här matchen egentligen?

Vi har förberett morgondagens tifo i ungefär en vecka.

Med publik tillbaka på de svenska fotbollsläktarna så har debatten om polisens villkorstrappa som legat lite på is under pandemin blossat upp igen. Redan innan att restriktionerna släppts helt har flertalet protester synts till runt om i landet, är det något vi kan förvänta oss även imorgon?

Det glädjer mig verkligen att se hur spelare och supportrar runt om i landet protesterar mot villkorstrappan och står upp för den supporterkultur som gör svensk fotboll så speciell!

Någon sista uppmaning till de grönsvarta runt om i staden?

Skippa att se matchen från tv-soffan eller puben och upplev derbyt på plats!

Vi tackar Elis för orden och ställer oss givetvis bakom hans uppmaning. GAIS låter meddela att det i skrivande stund har sålts ca 6500 biljetter till morgondagens match, varav 1500 på Preppens ståplats (maxkapacitet 1700), och 2600 på GAIS sittplatssektioner. Så passa på att köpa biljetter och hjälp till att göra derbyt till den publikfest det bör vara!

Text: Oscar Pettersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *