Plastpremiären

Så var det dags för plastpremiär, en årlig höjdpunkt. Regnet och blåsten var på plats i år igen, men temperaturmätaren visade ett par grader varmare än vanligt. Med en kopp kaffe från tifogruppen så slog man sig ner behagligt på Valhallas plaststolar. Äntligen dags för GAIS igen!

Oddevold, nykomlingen från Division 2 kom på besök och det var tydligt att det var ett lag som var klart längre fram än grönsvart i sitt bygge. Det är väl i sig inte så konstigt, deras trupp är mer eller mindre intakt ifrån fjolåret medan grönsvart hade svårt att få ihop en seniorelva till i dag.

GAIS var dock inte helt oävna, skapade en del chanser med kapten(!) Michael Kargbo i spetsen, men ett stabilare Oddevold vann matchen klart med 0-2 efter varsitt mål av deras anfallare.

Nyförvärven

Supportrarna fick stifta bekantskap med ett par av våra nytillkomna spelare, och de blandade och gav. Gustav Lundgren såg stundtals intressant ut ifrån sin högerkant. Bra en mot en och en fin vänsterfot har man läst att han har, jag tyckte han levde upp till de lovorden. Mohamed Youla är rock n’ roll. Snabb, kaxig, men idag brast det alldeles för mycket i defensiven.

Viktor Krüger, det nyförvärv jag var mest intresserad av att se skötte sig klart godkänt. Bäst i en svag backlinje. Hans snabbhet lär göra att han kan komplettera Emin Grozdanic på ett bra sätt. Filip Gustafsson såg lite oslipad ut, tappade en del boll, men var å andra sidan den enda på innermittfältet som bidrog med att vinna tillbaka den. Målvakten Mergim Krasniqi fick svara för några fina räddningar, och går knappast att lasta för något av målen. 

Frågetecken på mittfältet och i försvaret

Behövs det en Boris Lumbana trots allt? Det saknades några kilon på det där innermittfältet var känslan. Visst, Adam Egnell och Jonas Lindberg ska så klart in från start, men det är ju inte heller dom mest robusta herrarna. Åberg och gänget får gärna motbevisa mig.

I backlinjen var det hela havet stormar. Här syntes det att det var en nykomponerad, och för den delen oetablerad lagdel som spelade ihop. Låt oss tro att det ser lite bättre ut om några veckor – med Wängberg, Grozdanic och Andersén. Den unge Fabian Björklund såg väl dock tillräckligt stabil ut för att få vara en del av A-truppen i år?

Vi ska nog inte dra för stora slutsatser av detta, med avbräcken vi hade och att det var årets första match så såg det ändå skapligt ut stundtals, åtminstone i offensiv väg. Jag väntar, till skillnad från några twitterkonton, nog ett tag till innan jag dömer ut herr Holmbergs lagbygge.

Sist men inte minst var det otroligt kul att gå på GAIS igen, träffa folk och se att det var en god uppslutning bakom laget. På söndag väntar Falkenbergs FF på Bravida Arena klockan 14:00. Ses där!

Text: Mathias Axelsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *