Fredrik Holmberg: Kom till Gamla Ullevi så ska vi köra över allt som inte är grönsvart!

Allt gott än så länge – GAIS har motsvarat förväntningarna och leder serien med sex poäng när det bara återstår fyra matcher av serien. På lördag kan en uppflyttning bli mer eller mindre klar när tvåan Falkenberg kommer till Göteborg. Vi tog pulsen på huvudtränare Fredrik Holmberg inför årets match på Gamla Ullevi!

– Läget är gött som fan! Vi kommer ifrån en stabil seger mot Qviding – en bra bortaseger. Vi är numret större matchen igenom. De (Qviding) kommer inte upp i nivå säger de efter matchen och det är väl ett tecken på att vi gör någonting bra. Sen ska jag kanske tillägga att det inte är någon femstjärnig insats av oss – det är riktigt bra första 25 minuterna och sedan avslutar vi starkt där sista tio, men perioden däremellan blir vi för ineffektiva i vårt spel.

Du nämnde ”femstjärnig insats” – var det en sån vi fick se veckan innan när Vänersborg besegrades med 1-6?

– Mja… Man är ju så jäkla konstig som tränare. Man blir väl aldrig helt nöjd – och det är ju killarna i truppen som gör att man blir sån, för man vet vad de kan. Men det var en väldigt bra prestation från vår sida i långa stunder. 

Du har mönstrat samma elva två matcher i rad – strävar du egentligen efter att ha en tydligare startelva än du haft under säsongen eller ser du det som enbart nyttigt att det är öppet på några platser?

– För mig finns det inte riktigt facit på det där, ifall det ska vara på det ena eller andra sättet. Jag tyckte både de som startade och de som hoppade in gjorde det bra mot Vänersborg så det är inte helt lätt – men utifrån matchen och träningsveckan så tyckte jag inte att det fanns någonting som jag ville ändra på den här gången. Men i övrigt så tror jag att det är väldigt nyttigt att alla känner att man är relativt nära en plats i elvan.

Det går att ta sig in i en elva genom en bra träningsvecka?

– Ja, absolut. Träningarna är superviktiga för mig. Så det är flera faktorer som spelar in när vi bestämmer vilka som ska starta.

En lite svagare månad september har följts upp av två starkare insatser i början av oktober. Detta kommer i samband med att Joackim Åberg har tagit en startplats som sittande mittfältare. Jag tycker han tillför en ny dimension till laget med sin spelskicklighet. Håller du med?

– Ja, alla spelare här har ju sina spetsegenskaper – precis som du säger så har ”Jocke” sina i passningsspelet och spelsinne. Han är väldigt duktig på att styra tempot i spelet och det har han verkligen bidragit med sedan han kom tillbaka.

Inför säsongen så pratade du om att ni skulle utvecklas kontinuerligt under säsongen och vara som allra bäst under hösten – tycker du ni har lyckats?

– Jag tycker att vi har blivit bättre stadigt under säsongen faktiskt. Sen är det ju inte så att varje match är bättre än den förra, utan det kommer så klart något bakslag här och var. Men zoonar man ut lite och kollar månad för månad eller något sånt där, så tycker jag att vi blir ett stabilare och bättre lag, ja. Vi går mot vår starkaste period nu, det känner jag.

Falkenberg på lördag! Ettan mot tvåan i serien, hur går tankarna?

– Framförallt så ska det bli jävligt roligt. Det är seriens två bästa lag som gör upp om det, vi ser verkligen fram emot att mäta krafterna.

Om man tar Falkenberg som lag – är det något särskilt ni ska se upp för där?

– Det är ett starkt kollektiv. De är fysiskt starka och har dessutom några spelare som vi ska se upp med lite extra. Men..vi ska spela om det, så får vi se vilka som är bäst. Vi tänker åka dit och göra allt för att vinna den här matchen. 

Ja, en poäng hade ju varit helt okej med tanke på tabell-läget. Men känner jag dig rätt så går du inte för ett kryss, va?

– Haha! Nej!

Märker man av en extra taggning i spelartruppen inför en sån här match?

– Jag tycker vi har känts hungriga hela säsongen för att vinna. Vi har gjort många bra träningsveckor, men visst – vi känns ju inte mindre taggade inför denna matchen i alla fall. Men laddningen inför denna skiljer sig inte så mycket från dem andra. Killarna är laddade och fokuserade.

Skadeläget i truppen då, hur ser det ut?
– Jonas (Lindberg) trappar upp det hela tiden nu, så kanske att han kan finnas med i truppen på lördag eller annars i matchen efter det. Donat (Zejnullahu) är inte tillgänglig, men i övrigt ska det inte vara någon som missar lördagens match.

Vad skulle du vilja säga till alla gaisare nu inför vad som är årets match?

– Ni har ni hjälpt oss fantatiskt bra tills där vi är nu. Alla har slutit upp under det här tuffa året – nu är vi i läget vi vill vara och vi ska ta det i mål. Kom till Gamla Ullevi så ska vi köra över allt som inte är grönsvart!


GAIS – Falkenbergs FF

Lördag 15 oktober 16:00

Gamla Ullevi 

https://gais.ebiljett.nu/Tickets/Choose/133?S=0

Trolig startelva: Krasniqi; Wängberg, Norén, Grozdanic, Ibrahim; Åberg, Henriksson, Alexandersson; Lundgren, Kargbo, Celik

Text: Mathias Axelsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *